Lida friluftsområde – garanterat hundvänlig aktivitet Bada / Bus och lek / Nyhet / Träning

Lida friluftsområde – garanterat hundvänlig aktivitet

Lida friluftsområde är ett markområde som ägs av Botkyrka kommun och ligger 5 km från Tullinge station och är ett välbesökt skogsområde. Där du hittar lugnet men även äventyret. Naturområdet ligger intill sjön Getaren. Här hittar du Wärdshuset (ej tillåtet med hund inomhus) som erbjuder både fika och lättare luncher. Flera grillplatser, konferensanläggningar, matsäckssalar, slalom och pulkabackar. Äventyrs stigar i skogen för barn och fantastiska vandringsleder och motionsspår väl utmärkta och lätta att följa. Häng inte läpp för att wärdshuset inte accepterar hundar inomhus, det finns så många vackra utomhus platser att välja mellan. Men det är klart en regnig eller väldigt kall dag vore det underbart att få komma in i värmen en stund.

Till sommaren passar ett besök på sandstranden som har bryggor och ett särskilt hundbad.

Du kommer hit antingen med bil, det finns gott om fria parkeringsplatser eller kommunalt med Buss 721X mot Lida från Tullinge station.

lida_tullinge

Lucy älskar att komma hit, vi tar ofta långa vandringar i skogen och följer de vackra stigarna. Emellanåt passar vi på att träna specialsök hon tränas att hitta tryffel så viss förberedelse krävs. Bra att känna till är att det råder koppel rekommendation i området. Vi har testat att komma hit både på helger och vardagar och har märkt att på vardagar är det betydligt mindre människor ute och rör på sig. Men en klok idé kan vara att spana in hemsidan  som är ordentligt uppdaterad med pågående och kommande aktiviteter.

lidaStrax innan jul var vi på en tur ut i skogen och påväg tillbaka mot parkeringen stannande vi till vid stranden intill hundbadet med den fina sandstranden, det dröjde inte länge innan Lucy fick spratt och kutade runt som en tok – se Youtube klippet 🙂

En annan sak som Lucy bara blir så där tok glad av är att leta rätt på någon av oss, här finns det gott om platser att gömma sig på 😉

Lida är en självklar lokalpärla med sin omslutande natursköna upplevelse lämplig för barnfamiljen, hundägaren och alla andra som finner ro och glädje i naturen, årets alla dagar.

Vi besöker den här platsen ofta! 🙂


Recommended Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *